Image I’m not a food photographer or food stylish. I don’t know why i end up with this job but i just enjoy it. Being a full time graphic designer in a local well known bakery cafe sometimes torturing me because i have to see delicious picture everyday. The photosession is one of my favorite part being in here because i can taste the sample products after i photographed them. 

Advertisements

i simply remember my favorite things

Ha! I don’t know what i do now…anything in my mind is like about to explodeIbarat kata udah banyak sampah tapi dibuang sayang gitu *hah maksudnya naon?* Yeah it’s been like forever i haven’t posted any drawing or sketch, thou i’m an employed graphic designer now i’m still suck at drawing! yet i can say i’m one of a designer who cannot draw.

Image

but my friend told me to do something that can make you feel better as teraphy..so i choose doodling as a mind gateway. hahaha and this doodle describe what’s going on in my mind and i decide to doodle everything that makes me happy, they are random things like Top Oppa, kokeshi dolls, soft ice cream, colorful hue, totoro, and stuff.

Lately i had learnt that:

1. God has a good sense of humor

2. No matter how solitude and loner i am, There are always people who came for certain reason and bringing something we must learn

3. People’s feeling is easily changed. If someone ditched you in the past just forget him, maybe someday he relize how precious you’re to be ditched.

4. crushing someone you know out of reach since the first time is much worthy than wasting time make someone likes you (bisa dibilang: Fangirling)

5. Showing the best that you can at work though you don’t get pay that much but you love the job and being surrounded by the smiling people who appreciate  your work is much much more heavenly days that get pay for higher cost but everyday is a burning hell for you. at least there’s still money for your shopping time at forever 21 or even Zara. If not? go to Mangga dua or other ITCs or even pasar senen, and see how stylish you are without wasting too much bucks, Yeah it’s unfair but you cannot have it all so be thankful then, Money wise!

6. Everyday is another chance! *i got this words from 8mile’s movie*

7. Do not watch K-drama, korean variety show, and your favorite K boyband on the weekend, once you get attach to one of them you’ll hardly get rid of them *hell yeah sabodok teuing*

8. More random more awesome

Enak juga ya ngomong 2 bahasa sekaligus. Walaupun bahasa beda tipis sama abang2an yang dipasar tanah abang sana

Bukan penggemar Miss A, tapi entah kenapa saya dengar lagu ini berulang-ulang, liriknya sedikit pas dengan saya saat ini hehehehe

I can be a good girl without a man!

Bukan saya sok jadi cewek mandiri atau tidak butuh laki-laki. Tapi lebih ke kesan girl power kali ya. Ada atau tidak ada laki-laki, perempuan itu sendiri harus bisa berdiri diatas telapak kakinya sendiri.

Reality (doesn’t) bites

Dear Silent Reader…

Udah lama ngga menulis random di blog ini dengan kata-kata yang jauh dari kamus EYD. Tulisan ini hanya sekedar wacana orang kecapean tapi belum bisa tidur karena terlalu banyak yang sileweran dalam kepalanya tapi tidak menemukan orang yang tepat untuk di “Sampahin” *oke berhubung orang2 udah pada tidur juga ye*

Pernah gak ngerasa kalau mendadak tujuan hidupmu mendadak abstrak? ya tiba-tiba seperti lack of passion gitu atau udah merencanakan suatu rencana tapi ditengah jalan sadar kalau kamu tersesat options yang dihadapi ternyata lebih banyak dari yang kamu kira oh atau mungkin malah gak ada option sama sekali *haduh*. Seperti ini sering mengganggu saya akhir-akhir ini, memikirkan kembali apa sebenarnya mau saya. “Jadi mau mu apa?” tanya diri saya sendiri. “Saya mau travelling keluar negeri tapi dapat uang” hehehe itu sih banyak mau namanya.

Hari ini saya menjalankan tes dan interview (lagi) disalah satu kantor desain yang cukup hip di daerah kuningan Jakarta *oke lebai gak hip juga kalik*. Kalau tidak salah itu satu-satunya kantor desain yang saya lamar (selebihnya PT), dari kantor-kantor yang saya lamar saya paling suka kantor ini, padahal tadi tidak berniat kembali jadi desainer di kantor desain yang isinya notabene desainer semua dan orang-orang desain. Rasanya saya yang penyendiri dan jarang bersosialisasi ini perlu bertemu orang yang lebih banyak lagi, itu sih pemikiran saya tadinya. Tetapi berhubung saya sadar mencari pekerjaan tetap di Jakarta ini susah, terutama ketika kamu freshgraduate yang belum memegang ijazah yang sah dari universitas kebanggaanmu itu. Paling tidak ketika dipanggil interview rasanya paling tidak sudah ada progress it means you’re interesting enough. Tetapi ada fakta lain yang musti dihadapi yaitu ketika interview disamping kanan kirimu ada kompetitormu yg lebih pengalaman. which one of you is qualified enough?

Awal-awalnya sempat agak depresi, tapi lama-lama biasa aja saya hampir lupa rasanya nervous. Mengerjakan psikotes ini itu (yes as a future designer i got a lot of tests too). Sempet ngeluh juga “fuck i’m a designer, bukan pegawai negeri sipil” yang kemudian ditenangkan sama ayah saya “wajar, perusahaannya gede mereka takut karyawannya ada yang psikopat” hahhaa bahkan iya juga, saya terlalu melihat teman-teman saya yang kebanyakan tidak melalui apa yang saya lalui. Ya tiap kantor punya sistem yang berbeda pula. Saya teringat waktu saya menjalani tes disalah satu pabrik keramik di daerah Bogor sana, hahaha berhubung kantornya dekat dengan rumah orang tua saya yang hanya memakan waktu 15 menit. Suasana kantornya agak berbeda dengan kantor-kantor yang pernah saya datangi. Jelas tidak banyak mainan dan buku-buku desain seperti kantor tempat saya magang dulu ataupun orang-orang yang bergaya necis. Just thinking like a common manufactory but the people there are so kind and helpful, the salary sounds really good, tapi saya masih harus adaptasi lagi dengan pekerjaannya karena saya harus mendesain produknya.

Terus sekarang ngapain aja dong jadinya?

hehehee menerima kenyataan kalau saya nothing selesai kuliah itu emang menyakitkan. Tapi makin kesini saya coba terima keadaan saya. alhamdulillah masih ada yang ngajak kerja bareng walau kecil2an yang penting saya gak pikun dulu. alhamdulillah masih bisa bangun siang *lho*, alhamdulillah masih bisa nontonin drama korea sama jepang favorit saya sampe ketiduran, alhamdulillah ortu ga henti2nya memberi dukungan dan yang paling penting saya mondar mandir dari kantor satu ke kantor lain sambil berfikir akhirnya saya ada dalam fase ini, fase dimana saya mulai merintis seperti orang biasa kebanyakan. Mungkin pengalamannya akan berbeda kalau saya tidak mengalami penolakan seperti ini. i know good things come with anyone who work hard and wait patiently 🙂 *asik lagi beres*. Fase ini yang saya ingat nanti untuk menyemangati adik-adik saya.

Jadi sekarang udah tau mau mu apa?

Saya sudah tau..jawabannya simple..I just wanna be something or someone who i can be proud of 🙂

so let’s continue dreaming and work hard.

Image

P.S : Kelar interview keluar dari kantor rasanya nyesek liat poster bigbang yang didepan plaza mega. maaf ya Top oppa, dedek dini ga bisa nonton oppa duitnya buat nambah2in ke kampungnya oppa..lain kali aja ya oppa

They Came on Jrockevolution2012 Jakarta !

While some of my friends busy to find Big bang’s ticket and stuff (seems like i’m gonna watch them because i don’t get the ticket 😥 ) I ended up to find alternative to entertain myself and thanks God one of my favorite japanesse rock band ALICE 9 will be on Jrockevolutin 2012 live in Jakarta! Yes! the hallyu wave doesn’t change my love for my long-lost crush to Jrock Bands, They have their own place in my heart *eaaah* So i ordered the VIP ticket and i got it but this time they performed with 2 others well-known jrock band MUCC and United, whoaa it’s getting more excited! P.S company rocked on Jakarta!

Image 

 Hahaha i bought this limited a2 poster. It was kind of expensive poster i’ve ever bought

The crowd were really nice. I love met the people who came there they fashioned and also maintained a good friendship to other fans and the staff were really nice too! They treated us very well so the crowd was well organized! The security staff were kinda funny too they asked us to eat while we waited the gate opened, and tell us to not trash and making chaotic everywhere properly. There are also some Japanesse staff officially from the bands management tried to recorded us and asked us to send video message for our favorite band! although some of them cannot speak english very good and we didn’t get use to speak japanese too but we were quite understand to each other instead i found people who doesn’t speak english but they’re talented are really cool!

We were strictly forbid to take some pictures along the concerts. There were plenty people who didn’t listen to the rule included me hehehe but for respect them i decide just to keep the picture for me not to spread it on my facebook. 

the open act performed by uNITE i didn’t know them..it was the first time i heard their song and i feel like i’m the lucky person who able to see them LIVE! and i surely put their music into my playlist. I love the way he dressed up

Image

and the second act performed by MUCC! i didn’t know much about their song except Nirvana and Arcadia and one of their old song Libra…i thought i wasn’t really into their music since i don’t know much about the band except i think Satochi the drummer is really good looking *blush*. But everytime they played the music i felt that i don’t want to stop dancing..Tatsuro were really in his scary look but his unique act brought the audience to enjoy and dance along. i was so lucky for able to meet them after the show and said how cool they were. thanks to my sister for being big fans to them! 

The Last show was one of my highschool moment band arisu nineeeee AKA alice 9! My big regret was my friend sherly didn’t come to concert because she’s in Pekanbaru and she didn’t get the permission from her parents. She’s one of the loyal number six unlike me who didn’t really know the new songs of them. Sherly does know anything about Alice 9 she introduced me first when we were highschool. she’s a truly fan and i know how she adores Saga very much. And for me, in the morning right before the i went to the concert i watched their channel on youtube, watched some of their new music and some silly things they do and in the next hours i finally see them! some of the audience right there were crying when they saw them! I couldn’t even blink my eyes the first time see them it was kinda surreal for me. 

Image now i cannot stop play niji no yuki. They were look even cuter in real live. I wish the concert was any longer i didn’t get enough for.

It’s a good things for me, in the middle of hallyu wave to see Jrock Visual Kei in real life. I know, there are only certain people who enjoys their music. Most of people here still prefer the K-pop, i do like Kpop but since the tickets are really expensive i cannot forfeit more bucks i need to save up. but then even for rock band the people in here still prefer british or western rock, Japan Rock still got their own market in my country. 

I hugged the people around me after the show was over although i just met them for awhile it felt like we came from the same group. It was a good day. i was really thankful…i cannot wait to other good day comes to me. i hope to see other P.S company band such as SuG too in the future or watch laruku for once again too! i hope i have another chance to see their country either..hopefully amen!

Now let’s get back to work hard 

Ganbatte ne